Özellikle büyük boydaki miyomları olan kadınlar, bunları gebelik planından önce çıkartmalıdır. Bu şekilde gebeliğin oluşması riskli olabilir. Planlı olmayan bir gebelikte kadının gebe kalması durumunda ise, kadın daha sıkı takip altında olmalıdır.
Gebeliğin her dönemindeki ağrılar özenle takip edilmeli, dayanılmaz ağrılarda erken doğumun olmaması için, ağrının azaltılması ve rahimde olan kasılmaların azaltılması için müdahale edilmesi gerekir. Yapılan müdahalelerin yetersiz kalması halinde, gebelik sırasında miyomun çıkarılması için ameliyat uygulanabilir. Ancak bu genellikle riskli olduğundan, ameliyatın deneyimli bir cerrah tarafından özenle yapılması, acil doğum olasılığı açısından yeni doğan ünitesi olan hastanenin tercih edilmesi gerekir.
Gebelik süresince miyomlar belirti vermeden durursa, doğum zamanı beklenir. Doğumun sezaryenle olması halinde, yüzeysel olanlar, rahmin dışında olanlar alınabilir. Fakat rahmin kas tabakasına yerleşen miyomlar, anne adayında yoğun kanamaya neden olabileceğinden fazla tercih edilmez. Bu durumda kan kaybı nedeniyle kadının rahmi alınmak zorunda kalınabilir, kadının yaşamı riske girebilir.